Lluís Tolosa

Lluís Tolosa conversa amb algun dels assistents després del tast dedicat als vins de l'Empordà, al restaurant Matamala (Barcelona)

Lluís Tolosa, durant un dels tastos organtizats pel  TR3SC al restaurant Matamala el març de 2013

Sociòleg de formació, divulgador de professió, comunicador de mena. Lluís Tolosa transmet passió per tot el que fa, i fa anys que es dedica al món del vi. Cada temporada pentina els supermercats més populars per posar els focus en les millors ampolles, per a totes les butxaques, i d’aquí surten Los Supervinos (Los libros del lince, 2011, 2012 i 2013), que li ha merescut el premi Gourmand a la millor guia de vins d’Espanya. El seu primer gran llibre també va ser un primer gran premi: Vinos y bodegas de la Rioja (2007) va guanyar el premi Gourmand al millor llibre de vins del Món.

Amb la Guia d’enoturisme de l’Empordà (2012) ha obtingut un altre Gourmand, en aquest cas a la millor guia d’enoturisme d’Espanya. Amb aquestes pàgines ens convida a descobrir aquesta zona del país a través dels cellers, els restaurants i els hotels. L’últim llibre publicat és Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos (editorial Lunwerg), on fa gala d’aquesta vessant tant seva que combina els aspectes divulgatius i pedagògics amb els més lúdics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s